Assalamualaikum w.b.t..

Hadis Rasulullah,
"Sesungguhnya Allah s.w.t tidak menurunkan sesuatu penyakit kecuali ada bersamanya ubat."
1) -Apabila dipatuk ular, penawar ada pada ular itu.      -Ambil sisik terakhir (hujung ekor ) ular tersebut.     -Ambil & makan. InsyaAllah ia akan jadi penawar bagi bisa ular itu.
2) - Disengat ikan sembilang atau ikan keli, penawar ada pada otak ikan tersebut.
   - Ketuk kepala ikan, ambil kecik seperti gel
   - Ambil & sapu pada bahagian yang disengat
3) - Terkena duri kelapa sawit. Penawarnya ada pada buah kelapa sawit.
   - Ambil buah, diketuk/ dipecahkan dan diambil minyaknya
   - Jangan ambil menggunakan tangan,  sapu menggunakan sabut kelapa sawit itu sekali
   - InsyaAllah hilang rasa sakit & cepat sembuh

4) Terkena sihir untuk menceraikan suami isteri

Surah Al - Baqarah, ayat 102

5 ) Resdung
- Ambil 7 botol air kolah dari 7 buah masjid yg berlainan
- Mestilah masjid yang aktif (masjid yang ada org dtg bersolat) - Setiap kolah masjid, 1 botol.
- Ambil air, letak atas sejadah, buat solat hajat untuk sembuhkan penyakit resdung - Letak air pada tangan kanan, Baca surah Al- Anbya' , ayat 83.
- Sebelum masukkan air ke dalam hidung, baca selawat syifa'  - Masukkan air ke dalam hidung & buang semula - Ulang sebanyak 7 kali

Surah Al - Anbya', ayat 83

6) Masalah sakit tumit / sakit2 sendi (rheumatism) - Gunakan minyak zaitun - Baca Al - Fatihah & Ayat kursi - Sapu minyak tersebut atau urut sambil membaca doa di bawah ini :
Surah At- Taubah ayat 14
&  surah Al - Hashr ayat 21
7) Fibroid, atau masalah yang melibatkan wanita - Menggunakan madu asli - Baca Al- Fatihah & Ayat kursi  - Baca Surah An - Nahl, ayt 69, jampi ayat tersebut pada madu - Makan 1 sudu sehari

Surah An -Nahl, ayat 69

8) Angin pasang
- Menggunakan madu - Amalkan ayat- ayat di bawah ini

-Surah Al - Isra', ayat 82

Surah Al - Hashr, ayat 21

Surah Ash - Shua'ra' ayat 70

9) Penyakit darah tinggi, kencing manis, & masalah jantung Bahan - bahan : - Ambil serai 3 batang ( titikkan supaya pecah)  - Halba (yang selalu diletakkan dalam nasi dagang) - Buah kelapa (yang berhingus)
Cara - cara : - Serai apabila sudah dititikkan, letak dalam buah kelapa,1 buah kelapa, 3 btg serai. - Ambil 7 halba, letak sekali dlm buah kelapa. - Ambil buah kelapa, letak atas api gas &  pnaskan. - Jadikan serai sebagai sudu, ambil isi guna serai. - Minum air kelapa yang telah suam.
*Satu bji kelapa, selang 2 hari.
Untuk maklumat & cara yang lebih lanjut, klik link ini ------->> cara - cara
10) Susah tidur malam

Surah Al - kahf, ayat 11

11) Angin dalam badan, sakit - sakit sendi

Surah - fussilat, ayat 44

12) Merawat histeria - Genggam tangan kanan, baca Bismillah, MasyaAllah.. -       - Baca 3 kali, tiup dalam penumbuk, muncungkan mulut, tiup dengan tiupan yg halus, Tepuk atas tulang belikat pesakit yang terkena histeria.
P     *Pagar diri dahulu sebelum mengubati orang lain
  - As saffat , ayat 7 -
Hit: 0 Laman Asal

Notice: Undefined variable: w in /home/waktusolat/public_html/modules/mod_out/extract_main.php on line 66