Imej Datuk seri Najib Razak terus tercalar ekoran kekejaman polis terhadap peserta himpunan Bersih dan samada beliau akan melambatkan lagi Pilihan Raya Umum (PRU) masih difikirkan.

Walaupun Najib mendakwa tidak ragu-ragu berhubung tarikh PRU, namun beliau menjawab tidak tahu dan kelihatan bingung dikala diajukan solan oleh wartawan mengenainya.

"Tak ragu-ragu. Saya memang tak ragu. Kenapa saya perlu (ragu-ragu)? Saya perlu fikir masa yang lebih susuai," katanya.

Ketika ditanya lagi, adakah dengan himpunan BERSIH membuatkan pengumuman bila pilihan raya akan dilakukan semakin lambat, Najib mengatakan tidak tahu.

"Tak tahulah. Tengoklah dulu. Tunggu dan lihat," katanya lagi.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas Mesyuarat Agung Umno, di Kuala Lumpur, malam tadi.

Turut hadir ialah Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yasin dan beberapa pimpinan Umno lain.

Dalam pada itu, Najib yang juga presiden Umno berkata, kemudahan menggunakan meriam air dan gas pemedih mata oleh pihak berkuasa merupakan salah satu pilihan yang dibenarkan dan tidak memudaratkan kesihatan.

Jelasnya lagi, penggunaan air kimia dan gas itu adalah jauh lebih baik berbanding berlakunya pertempuran fizikal yang mampu mengakibatkan jumlah kecederaan lebih ramai.
Hit: 0 Laman Asal

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/waktusolat/public_html/modules/mod_out/extract_main.php on line 66