Pastinya semua pljr IPT sedia maklum psl perkara ni..
Reaksi masing2 xtau la mcm mana ea...
Ada yg gumbira, ada yg  tgh runsing nk buat apa time cuti tu, & mcm2 lagi..
Aku pastinya gumbira sbb tu kan cuti, sapa tak nak cuti...hehe
Tapi dlm kegumbiraan itu, ada kerunsingan sedikit..
Kalau asyik cuti jek 4 bulan tu, bengong jugak kan...
Kalau nak kerja mmg boleh, 4 bulan tu majikan insyaallah terima....
Terfikir dlm otak ni nak jd cikgu ( GSTT )...


Ahh, lantak la nak buat apakan..msg2 ada idea tersendiri...


APa yg nak diketengahkan kat sini..
Pasai pa cuti pljr IPT ni smpai 4 bulan..
Ni la antara sebab musabab dia...


Pembukaan sesi akademik pd buln september dikatakan lbh bsifat global..Ini disebabkan majoriti sesi akademik IPT negara lain juga bermula bulan sept..Jadinya, kalau international student nak masuk IPT tempatan @ melibatkan pertukaran pelajar, amat sesuailah penyelarasan tersebut dibuat...BIJAK2 !!


Pembukaan sesi akademik pd bulan sept juga dikatakan akan lbh melicinkan lagi pengurusan & pentadbiran IPT tempatan..Ye ke ? mgkin la kan sbb cuti student pjg, snglah pentadbir2 & pihak pengurusan uruskan hal ehwal student2 ni...


Ohh, begitu rupanya...
Xpe la, dh org bg cuti, cuti jek la...
hehehe...


Rujukan..
Berita Harian
Hit: 0 Laman Asal

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/waktusolat/public_html/modules/mod_out/extract_main.php on line 66